Test Coordinator

North Brabant, Eindhoven

Description

Wat jij gaat doen!
Je gaat met je kennis en ervaring, AMPLEXOR en onze klanten helpen om het testen op de kaart te zetten. Zoals geen ander weet je dat testen van nieuwe releases noodzakelijk is. En dit breng je met veel passie over aan de klanten en collega’s. Je maakt planningen, risico analyses en adviseert of een release doorgang kan vinden op productie. Naast deze werkzaamheden, zorg je natuurlijk voor testscenario’s en vind je het leuk om de nieuwste functionaliteiten grondig te testen. Jij bent de vraagbaak voor de businessconsultants omtrent bugs en testtrajecten. Daarnaast vind je het leuk om in implementatietrajecten mee te draaien.

Wie je bent
Jij durft advies te geven, met cijfers te komen waar niet iedereen even blij mee is en je hebt interesse in IT en wilt je graag blijven ontwikkelen. Jij vertelt bij de koffie de nieuwste trends rondom Testautomatisering of DevOps. Vraagt aan je collega’s of er nog nieuwe functionaliteiten zijn gebouwd die ter test zijn aangeboden. Jij had natuurlijk al testgevallen gebouwd die eindelijk gebruikt kunnen worden. Jij word blij van het feit dat een klant op jouw advies is live gegaan met de nieuwste release. Omdat jij een Go gaf op de release die jij grondig hebt getest en de klant blij is met nieuwste functionaliteiten die het werk efficienter maakt.
Uiteraard gaan we je helpen jouw dromen te realiseren in trainingen en cursussen en blijf je uitgedaagd worden door de leuke internationale projecten.

De skills die je bezit
Wij zijn uiteraard benieuwd naar je verhaal en horen dit graag in van je in een persoonlijk gesprek. Daarnaast is het natuurlijk goed om ook ervaring mee te nemen vanuit je werk/ school die weer nieuwe inzichten geven bij AMPLEXOR.

  • Je werkt graag samen in een team
  • Je vindt het leuk om naar klanten te gaan om te adviseren op het gebied van gestructureerd testen/ testautomatisering
  • ISTQB of T-MAP gecertificeerd
  • Je hebt een aantal jaar ervaring met testen
  • Je hebt ervaring met testcoördinatie of hebt ambities in deze richting


Zomaar een werkdag bij AMPLEXOR
Het is het einde van de sprint en je staat bij de koffieautomaat. Je spreekt met collega’s over de nieuwe functionaliteiten die zijn ontwikkeld. Je werkt met developers en business consultants aan een nieuw document management systeem.

Je hebt in Jira natuurlijk al gezien dat er gewerkt is aan die nieuwe feature waarbij de testscripts die je in de vorige sprint hebt opgesteld worden gebruikt; je hebt dus al een goed beeld van de complexiteit. Je signaleert de risico’s en schat deze op niveau.

Vervolgens ga je aan de slag in jouw testomgeving om te testen of de functionaliteit naar wens is opgeleverd. Natuurlijk hou je hierbij rekening met de requerements die de business consultant je heeft gegeven, zodat de klant deze kan accepteren en hiermee verder kan.
In de daily standup bespreek je vervolgens wat je hebt gedaan, wat je gaat doen, en welke mogelijke risico’s je zie met het releasen van de software. Na een korte break eindigt de sprint vandaag en kijken we met het hele development team terug op de afgelopen sprint (oftewel de Retrospecive). Wat kan er verbeterd worden, wat ging er goed en wat was cool om aan te werken?
Uiteindelijk ga je samen met het team en de productowner de sprintplanning voor de volgende sprint maken, en hou je nauwlettend in de gaten dat je tijdens de planningspoker sessie de testtijd borgt en dat de testtijd goed wordt ingeschat. Daarbij denk jij meteen aan de acceptatiecriteria die relevant kunnen zijn voor de door jouw nieuw te maken testcases.

Owja! Jij bent ook verantwoordelijk voor het rapport waarin je de afgelopen resultaten van de testen/bugs rapport.
Je vindt het wel een keer leuk om testen te automatiseren om je dagelijkse werk makkelijker te maken!
Testscrips schrijf je in TestRail, een online testmanagement tool. Hiermee kun je met 1 druk op de knop je testresultaten van de afgelopen sprint naar voren kan krijgen. Dit geeft je uiteraard weer input voor de go/no go beslissing om een omgeving in productie te laten gaan.

Lijkt een dag als deze je super?! We kijken uit naar je sollicitatie!

Requirements
Benefits