Digital WorkSpace

COLABORARE ACCELERATĂ. OPERAȚIUNI MAI INTELIGENTE. PRODUCTIVITATE FĂRĂ PRECEDENT.
Îmbunătățiți colaborarea internă folosind un punct unic de conținut pentru dumneavoastră și echipa pe care o conduceți. Partajați sau faceți schimb de documentație în timp real. Finalizați operațiunile împreună.

ÎNCURAJAȚI INOVAREA. VALORIFICAȚI MUNCA ÎN ECHIPĂ.
Includeți managementul cunoștințelor în procesele de afaceri și oferiți-le angajaților șansa de a face schimb de experiență și de a învăța din realizările anterioare într-un mod eficient.

CONECTAREA OAMENILOR, A PROCESELOR ȘI A CONȚINUTULUI. TRANSFORMAREA MODULUI DE DESFĂȘURARE A ACTIVITĂȚII.
Planificați-vă procesele operaționale în avans. Asigurați utilizarea unor șabloane obligatorii și proceduri standardizate în întreaga organizație. Sprijiniți managementul calității și standardizarea la nivelul întregii companii.

Digital WorkSpace este o soluție colaborativă solidă, care le permite companiilor care își desfășoară activitatea în medii controlate să coopereze mai bine, să comunice în timp real și să obțină o productivitate fără precedent. Este un punct central pentru gestionarea conținutului și finalizarea sau particularizarea proceselor operaționale specifice întreprinderii.

Dezlănțuiți puterea colaborării la nivel de întreprindere.

Creați, alocați, urmăriți și sincronizați sarcinile în mod automat. Monitorizați timpul de execuție. Fiți întotdeauna la curent cu stadiul în care se află proiectul. Eliminați versiunile duplicate și fără legătură ale aceluiași document și renunțați la hârtie. Executați sarcinile și mobilizați resursele corespunzătoare, optimizând partajarea de cunoștințe și de experiență. Lăsați în urmă vechiul intranet de grup static, în care conținutul este încărcat manual. Renunțați la universul în care managementul activelor digitale înseamnă doar stocarea fișierelor. Uitați totul despre comunicarea realizată numai la nivel vertical.

Treceți la un sistem complet nou de rețele colaborative de întreprindere, care permit comunicarea transversală între toți angajații cu privire la proiectele comune. Încurajați echipele să facă schimb de idei și de strategii, să învețe una de la cealaltă și să se provoace reciproc.

Această platformă modernă completă include un set preconfigurat de procese și fluxuri de lucru standard și specifice întreprinderii pentru managementul conținutului. Pe baza inventarierii și modelării tuturor proceselor interne și a organizării standard a acestora, toate procesele urmează un cadru predefinit. Evaluarea și definirea fluxurilor de lucru, alocarea și executarea sarcinilor de către echipele de proiect și departamentele operaționale asigură aplicarea acelorași standarde de calitate la nivelul întregii organizații. Digital WorkSpace conține toate instrumentele, șabloanele și materialele necesare pentru execuția sarcinilor. Angajații sunt ghidați de-a lungul fiecărui proces, fie prin intermediul unor formulare precompletate sau șabloane salvate, fie prin instrucțiuni pentru executarea fiecărei sarcini.
 

Guvernanță facilă. O singură sursă de conținut care unește și urmărește toate activitățile într-un mod controlat și într-o interfață intuitivă și ușor de utilizat.


Acest mediu ușor accesibil și colaborativ reprezintă o sursă unică de încredere, care stochează, gestionează și salvează întregul conținut și toate schimburile de informații într-un depozit de încredere. Digital WorkSpace permite controlul absolut asupra monitorizării, mesajelor și versiunilor: pe parcursul fiecărui proces, întregul conținut și toate documentele, comentariile și activele sunt etichetate cu metadate pentru a asigura controlul absolut și a facilita căutările viitoare.

 

MANAGEMENTUL CHELTUIELILOR

 

MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE

 

FACTURARE

 

ACHIZIȚII

 

ACHIZIȚIONARE

 

MANAGEMENTUL CĂLĂTORIILOR

Contactați-i pe experții noștri