Drupal

Opensource-webcontentmanagementplatform

Wat is Drupal?

Drupal is een opensource-webcontentmanagementplatform voor online content en gebruikerscommunity's; het is oorspronkelijk ontworpen en gemaakt door de Belg Dries Buytaert. De opzet ervan en het feit dat het als opensource-systeem kon worden gedownload, zorgden ervoor dat duizenden ontwikkelaars geïnteresseerd raakten en eigen modules gingen bijdagen binnen de Drupal-community. Met Drupal kunt u gemakkelijk uw content organiseren, beheren en publiceren en beschikt u over oneindige aanpassingsmogelijkheden. 

Waarom Drupal?

Onze klanten gebruiken Drupal voor het bouwen en beheren van websites van community's en bedrijven, marketingwebsites, intranet- en extranetsites - alles zonder licentiekosten. Websitebezoekers kunnen gemakkelijk een inlogcode krijgen, zich registreren en bijdragen aan discussies of blogs. Dit maakt het platform bij uitstek geschikt voor websites met door gebruikers gegenereerde content.

Drupal maakt het marketeers gemakkelijk de marketingsoftware te gebruiken die ze kennen en waarmee ze graag werken. Dat maakt van Drupal hét platform voor het creëren van een netwerk van geïntegreerde marketingtechnologieën, bijvoorbeeld CRM, mobiele apps of automatiseringstools. De kernmodules van Drupal bieden ingebouwde webservices waarmee die afzonderlijke databronnen gemakkelijk kunnen worden samengevoegd, gepresenteerd en beheerd.

Drupal onderscheidt zich niet alleen doordat het een opensource-product is, maar ook door de duizenden modules die ervoor beschikbaar zijn en die het relatief gemakkelijk maken websites te bouwen met elke gewenste functionaliteit. Tegelijkertijd is de kern van het product zeer robuust en gemakkelijk te gebruiken.

AMPLEXORs partnership met Drupal en Acquia

AMPLEXOR is als Drupal-expert en -serviceverlenerr lid van het Acquia-partnernetwerk, de onderneming die aanvullende commerciële diensten levert rondom het Drupal-kernplatform.

Wie gebruiken Drupal?

Klanten van AMPLEXOR, waaronder de Europese Commissie, Karel De Grote Hogeschool, Infrabel, KBC Bank en de Nationale Bank van België.

Andere Drupal-gebruikers wereldwijd zijn onder meer Warner Bros Recordings, het Witte Huis, Universal Music en Greenpeace UK.

European Commission
Karel de Grote Hogeschool
Infrabel

Meer weten over Drupal?

Ons ervaren Drupal-team beantwoordt graag al uw vragen.

file

Download het e-book “Drupal 8: What’s in it for digital experience management?” voor meer inzicht in wat Drupal 8 kan betekenen voor het beheren van digitale ervaringen van uw organisatie en welke impact de introductie van Drupal 8 heeft op uw bestaande Drupal website.