ONU declară oficial ziua de 30 septembrie Ziua Traducerilor

2 iunie 2017

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a confirmat aprobarea unui proiect de rezoluție prin care ziua de 30 septembrie este declarată Ziua Internațională a Traducerilor. Un proiect aprobat pe 24 mai a confirmat rolul crucial al traducerilor profesionale în activitatea ONU și în promovarea diversității și armoniei sociale.

Ministerul Afacerilor Externe din Belarus a fost principalul sponsor al inițiativei privind Ziua Internațională a Traducerilor cu susținere deplină din partea a altor 27 de țări care au acționat în calitate de cosponsori. Andrei Dapkiunas, reprezentant permanent al Belarusului în cadrul Organizației Națiunilor Unite a declarat în prezentarea sa de deschidere că rezoluția „nu numai că a onorat binecunoscuta profesie, ci a și analizat-o la nivel mai extins și mai profund”. Acesta a subliniat că „această rezoluție este despre rolul subestimat al limbii în viața societății noastre umane. Considerăm că acest aspect merită o discuție mai amănunțită, poate protecția legală a traducătorilor care își desfășoară activitatea în zone de conflict sau în situații cu risc ridicat.”

AMPLEXOR se află pe locul 9 în clasamentul celor mai importanți furnizori de servicii lingvistice  de la nivel mondial și este un furnizor global principal de soluții pentru conformitate, experiență digitală și conținut. Considerăm inițiativa privind Ziua Internațională a Traducerilor  ca fiind o confirmare a convingerii noastre că lumea devine din ce în ce mai conectată și că toate informațiile destinate publicului de la nivel mondial ar trebui să fie personalizate și livrate în limba preferată a acestuia.

Credem că definirea unei strategii de traducere și localizare este relevantă nu numai pentru companiile multinaționale, ci și pentru orice întreprindere care dorește să își vândă produsele și serviciile în diferite medii culturale și lingvistice. Susținuți de tehnologia inovatoare și de peste 30 de ani de expertiză, am ajutat clienți din toată lumea să înțeleagă provocările acestora în materie de globalizare, să definească o foaie de parcurs clară pentru strategia acestora de localizare și să implementeze tehnologia potrivită pentru a-și atinge obiectivele pe piața locală.

Lăsați-ne să vă ajutăm să soluționați provocările companiei dumneavoastră în materie de globalizare

Contactați-i pe experții noștri astăzi!