AMPLEXOR se situează pe locul al 9-lea în topul celor mai mari furnizori de servicii lingvistice din lume

27 iulie 2016

Clasarea oficială a companiei AMPLEXOR pe locul al 9-lea în topul celor mai mari furnizori de servicii lingvistice (LPS) din lume a fost făcută publică de Common Sense Advisory (CSA Research), o firmă independentă de cercetare a pieței.

Raportul intitulat Piața serviciilor lingvistice: 2016 a clasat compania AMPLEXOR ca furnizor de servicii lingvistice cu cea mai mare cifră de afaceri pe piața globală a serviciilor lingvistice și a tehnologiilor externalizate, estimată la 40,27 miliarde USD. Compania AMPLEXOR s-a situat pe locul al a 9-lea în clasamentul celor mai mari furnizori de servicii lingvistice din lume și pe locul al 3-lea în Europa de Vest.

Firma CSA Research, care a publicat în ultimii 11 ani estimări ale dimensiunii pieței și clasamente la nivel global, a identificat o cerere continuă de servicii lingvistice, cu o rată de creștere anuală de 5,25 %. În cadrul studiului, furnizorii de servicii lingvistice participanți la sondaj au oferit informații despre veniturile efective declarate pentru anii 2014 și 2015, precum și despre veniturile preconizate pentru 2016.

Întrucât companiile, deopotrivă mari și mici, includ în portofoliul lor mai multe limbi străine, firma anticipează că sectorul serviciilor lingvistice va continua să se dezvolte și că piața va crește la 45 de miliarde USD până în 2020. Printre factorii care impulsionează cererea se numără creșterea continuă în domeniul comerțului electronic și mobil la nivel global, internetul obiectelor (IO), precum și legislația care impune accesul la servicii lingvistice pentru imigranți, refugiați, dar și în instanțele de judecată și în domeniul siguranței publice.

„Cererea este permanentă, deoarece piața serviciilor lingvistice și a tehnologiilor aferente externalizate este extrem de importantă pentru mediul de afaceri, pentru agențiile guvernamentale, pentru organizațiile non-profit și pentru persoanele care creează sau consumă informații”, a adăugat Don DePalma, fondatorul firmei CSA Research și, totodată, directorul de strategie al acesteia.

CSA badge global 25

Servicii lingvistice

În lumea contemporană, producția de conținut tradus și localizat reprezintă un element-cheie pentru organizațiile care comercializează și vând produse și servicii la nivel mondial.