Sajan sluit een fusieovereenkomst voor overname door AMPLEXOR International

26 april 2017

Sajan Inc. (Nasdaq: SAJA) en AMPLEXOR International SA kondigden vandaag aan dat een definitieve fusieovereenkomst werd ondertekend in het kader waarvan Sajan wordt overgenomen door een dochteronderneming die volledig in handen is van AMPLEXOR International. Overeenkomstig de voorwaarden van de fusieovereenkomst ontvangen aandeelhouders van Sajan $ 5,83 per aandeel in cash voor elk aandeel van het gewone aandelenkapitaal van Sajan, hetgeen een meerprijs van 46% inhoudt ten opzichte van de slotnotering van Sajan op 25 april 2017.

"We zijn verheugd deze overeenkomst te mogen aankondigen", zei Shannon Zimmerman, voorzitter en CEO van Sajan. "De overname is op strategische wijze tot stand gekomen en leidt tot een ongeëvenaard solide global content solution provider met een uitgebreide waaier aan vaardigheden die de traditionele vertaaldiensten ver overstijgt." Zimmerman knoopte hierbij aan, "Uit deze fusie komt onmiddellijk een sterke global provider voort die beschikt over verscheidene technologieën, global content solutions en klantenondersteuning in verschillende landen, en waarbinnen beide organisaties er een goed afgestemde innovatiecultuur op nahouden. Onze raad van bestuur gelooft dat deze transactie in het belang is van onze aandeelhouders en bevestigt de waarde van Sajan als leidende provider van vertaaldiensten. AMPLEXOR was op zoek naar een sterke partner in de Verenigde Staten als aanvulling op hun wereldwijde organisatie en heeft die gevonden in Sajan."

"In onze zoektocht naar vastere voet op de Amerikaanse markt en naar een uitgebreider en deskundiger taaldienstenaanbod bleek Sajan perfect in het plaatje te passen. De technologische vaardigheden, dienstverleningscapaciteiten en geografische dekking van Sajan sluiten perfect aan op die van AMPLEXOR" verklaarde Mark Evenepoel, CEO van AMPLEXOR.

Het comité van onafhankelijke bestuursleden en de raad van bestuur van Sajan hebben de fusieovereenkomst unaniem goedgekeurd en zijn overeengekomen om de aandeelhouders aan te raden de overeenkomst aan te nemen en de fusie goed te keuren.

Download het volledige persbericht