KBC kiest Amplexor als structurele IT-partner

13 januari 2015

KBC-groep, de geïntegreerde bankverzekeraar voor hoofdzakelijk retail-, kmo- en lokale midcapcliënten, heeft ECM-specialist Amplexor gekozen als structurele partner voor de bouw en het onderhoud van verschillende KBC-websites en webcontentmanagementsystemen.

KBC heeft in de voorbije jaren meermaals een beroep gedaan op de deskundigheid van Amplexor. De eerste samenwerking dateert reeds van 2005, en sindsdien heeft Amplexor diverse websites ontwikkeld voor de bankverzekeraar. In 2014 schakelde KBC Amplexor opnieuw in, dit keer voor de ontwikkeling van een gloednieuwe website voor ondernemers.

Voorkeurspartner

 “KBC maakt al vele jaren gebruik van onze IT-diensten,” verklaarde Lode Vandermeulen, salesmanager bij Amplexor. “Dat KBC ons nu heeft gekozen als zijn structurele partner, is een bekroning van al het geleverde werk. In de komende jaren zullen wij de IT-afdeling van KBC de resources en vaardigheden verstrekken voor de ontwikkeling van webcontentmanagementplatforms in Drupal en Adobe Marketing Cloud.”

“Amplexor is altijd een betrouwbare en flexibele partner voor ons geweest,” aldus Luc Pauwels, CIO België bij KBC Bank & Verzekeringen. “We hebben besloten over te stappen op moderne digitale platforms, om zo de ambities van KBC in de digitale wereld waar te maken, waarbij interactie en het delen van informatie met cliënten van essentieel belang zijn. KBC selecteerde Adobe AEM en koos Amplexor als zijn partner wegens de professionele wijze waarop dit bedrijf de ontwikkeling en het onderhoud van vernieuwde websites en portals aanpakt. Door samen te werken met Amplexor kan KBC ook de leercurve voor de eigen medewerkers verkorten wanneer het gaat om de ontwikkeling, implementatie en exploitatie van het nieuwe platform.”

Over KBC

KBC is een geïntegreerde bankverzekeraar voor hoofdzakelijk retail-, kmo- en lokale midcapcliënten. De groep concentreert zich op zijn thuismarkten in België en een selectie van landen in Midden- en Oost-Europa (Tsjechië, Slowakije, Bulgarije en Hongarije). In de rest van de wereld is de groep selectief aanwezig in diverse landen en regio's. KBC biedt bank-, verzekerings- en vermogensbeheerproducten en -diensten aan via zijn geïntegreerde distributiekanaal bestaande uit bankfilialen, verzekeringsagenten en -makelaars alsook het internet. Het hoofdkantoor van KBC is gevestigd in Brussel (België), het hart van Europa. De groep heeft meer dan 36.000 werknemers. KBC is genoteerd op Euronext Brussels.

Ga voor meer informatie naar www.kbc.com.