INFOTEHNA, softwareaanbieder voor contentmanagement in de biowetenschappensector, sluit zich aan bij euroscript

22 mei 2014

euroscript International S.A. (euroscript) heeft de overname afgerond van de in Slovenië gevestigde softwareaanbieder voor contentmanagement (regelgeving & naleving) in de biowetenschappensector, INFOTEHNA Group LLC (INFOTEHNA). Het merendeel van de aandelen is overgekocht van de oprichter, waarbij het management zijn gevestigde belangen binnen het bedrijf behoudt. INFOTEHNA is een leider inzake de ontwikkeling en levering van oplossingen voor naleving van de regelgeving binnen de biowetenschappensector. Hun uitgebreide klantenbestand bestaat uit enkele van de meest prestigieuze leiders in de sector.

euroscript heeft met succes oplossingen ontwikkeld voor verschillende sectoren, met de nadruk op klantenprocessen waarbij content centraal staat. Het bedrijf verleent niet enkel sectorspecifieke bedrijfsprocesdiensten zoals taal-, contentauthorings- en publicatiediensten, maar biedt tevens de applicaties aan die deze processen ondersteunen. euroscript zet nu de volgende stap in de uitwerking van zijn marktontwikkelingsstrategie, namelijk de versterking van het segment biowetenschappen binnen het bedrijf door de oplossing myPharmaExpert™ van INFOTEHNA aan de reeks diensten van euroscript toe te voegen. De hypermoderne producten van INFOTEHNA vormen een mooie aanwinst voor het uitgebreide portfolio van euroscript, met de toevoeging van holistische nalevingsoplossingen voor het beheer van regelgevingsinformatie, -documenten en -processen.

De softwareoplossingen die INFOTEHNA aanbiedt, stellen euroscript beter in staat om klanten uit de regelgevingssector te helpen content beter te beheren door de algemene prestaties inzake product lifecycle management te verbeteren, de marktintroductietijd in te korten en tot duurzame naleving te komen.

Mark Evenepoel, CEO van de euroscript-groep, geeft een woordje uitleg: "We zijn danig onder de indruk van de verwezenlijkingen van INFOTEHNA, zijn unieke productarchitectuur en visie. De oplossingen die INFOTEHNA biedt voor de biowetenschappensector sluiten heel goed aan bij de diensten die wij momenteel voor regelgeving op de markt brengen. De klant kan door de combinatie euroscript-INFOTEHNA in zee gaan met een enkele dienstverlener die een nooit eerder gezien vermogen heeft om wereldwijd contentmanagementdiensten, applicaties, ICT-diensten en adviesdiensten inzake biowetenschappen aan te bieden die op maat van de sector worden gesneden. Wij zijn uiterst blij INFOTEHNA te mogen verwelkomen binnen de euroscript-familie en dat we onze strategie in de biowetenschappensector kunnen versterken dankzij de benoeming van Elvis Paćelat, CEO van INFOTEHNA, als de nieuwe vicepresident van de afdeling Life Sciences bij euroscript."

De integratie van INFOTEHNA in de euroscript-groep speelt in op de groeiende vraag van klanten en de markt voor de wereldwijde distributie en inzetmogelijkheid van myPharmaExpert™. Tegelijkertijd versterken de strategie en omvang van euroscript de impact en veiligheid van investeringen door klanten.

"INFOTEHNA is opgetogen de handen in elkaar te slaan met euroscript om contentmanagementproducten en
-diensten te kunnen aanbieden binnen de biowetenschappensector," gaat Elvis Paćelat verder. "Dit stelt INFOTEHNA in staat om wereldwijd voet aan de grond te krijgen door onze klanten tegemoet te komen in hun globaliseringsuitdagingen. De middelen die euroscript ter beschikking stelt en haar aanwezigheid wereldwijd bieden ons de mogelijkheid om onze concurrentie te overstijgen."

Dankzij de overname van INFOTEHNA heeft euroscript momenteel in totaal 1.550 mensen in dienst op vier verschillende continenten, en heeft het bedrijf 300 deskundigen in zijn rangen die zich richten op ontwerp, ontwikkeling, implementatie en onderhoud van ECM-oplossingen. Op deze manier helpen ze de groep om met succes de uitdagingen aan te gaan binnen de volgende sectoren: Global Content Management, Marketing & Digital Experience Management, After Sales & Product Information Management, Plant Engineering Information Management, Official Publications, Research & Development, Regulatory Affairs & Information Management, Quality Assurance & Control, en Pharmacovigilance.

Over INFOTEHNA

INFOTEHNA is een wereldwijde leider inzake de ontwikkeling en uitvoering van het meest moderne bedrijfsgereguleerde content- en procesmanagement, evenals inzake het bieden van oplossingen voor naleving van de regelgeving binnen de biowetenschappensector.

De geavanceerde nalevingsoplossingen van INFOTEHNA worden ontwikkeld door deskundigen op het gebied van biowetenschappen. INFOTEHNA is de enige aanbieder op de markt van een algemeen spectrum van nalevingsmanagementfunctionaliteit. Het holistische product van het bedrijf stelt klanten in staat de marktintroductietijd in te korten, product lifecycle management in het algemeen te verbeteren, en tot duurzame naleving te komen. Hun oplossing biedt uitgebreide kant-en-klare functionaliteiten, is tevens gemakkelijk te configureren en is in staat enkelvoudige nalevingsrelevante processen evenals volledig nalevingsmanagement op bedrijfsniveau te ondersteunen.

De oplossingen van INFOTEHNA zijn klaar voor validatie en kunnen worden ingezet zonder dure aanpassingen en bieden daardoor de meest voordelige totale kosten van eigendom.

Website: www.infotehna.com