ForeignExchange Translations, leider op het gebied van medische vertalingen, sluit zich aan bij euroscript International

18 mei 2015

ForeignExchange Translations en euroscript International maken vandaag de ondertekening van een overeenkomst tot aankoop van aandelen bekend waardoor ForeignExchange, dé leider in medische vertalingen, wordt overgenomen door het in Luxemburg gevestigde euroscript, een marktleider in het aanbieden van totaaloplossingen voor contentmanagement. De overname zal naar verwachting eind mei 2015 rond zijn.

De twee ondernemingen vullen elkaar op verschillende punten zeer goed aan: de samenstelling van hun respectieve klantenlijst, het aanbod aan producten en diensten alsook de marktdoordringing in belangrijke geografische gebieden binnen de sector biowetenschappen. euroscript beschikt over technologie, is wereldwijd aanwezig en heeft ervaring op het gebied van oplossingen voor gereguleerde bedrijfscontent-, document- en compliancemanagement. ForeignExchange biedt talenkennis toegespitst op de markten voor medische apparatuur en geneesmiddelen en heeft een sterke wereldwijde klantenbasis.

“We zijn ontzettend blij om Andres Heuberger en zijn wereldwijde team te mogen verwelkomen binnen de euroscript-familie”, aldus Mark Evenepoel, CEO van euroscript. “Door de talenten van onze respectieve werknemers te bundelen en onze technologieën en diensten te integreren kunnen we veel beter inspelen op de behoeften van onze klanten. Dankzij de overname van ForeignExchange en Infotehna, de toonaangevende leverancier van oplossingen voor het beheer van regelgevingsinformatie, -documenten en -processen die vorig jaar deel is geworden van euroscript, wordt een unieke kans gecreëerd om zich te buigen over de specifieke globale uitdagingen waarmee de sector biowetenschappen te kampen heeft en kunnen de klanten zich verzekeren van kwalitatieve, effectieve en veilige producten.”

Andres Heuberger, CEO voor ForeignExchange, voegt hieraan het volgende toe: “We zijn trots op onze reputatie, klanten en de vele geboekte successen. ForeignExchange is op indrukwekkende wijze gegroeid en na deze overname zal niets een verdere groei in de weg staan. Tegelijkertijd kunnen we nu inspelen op de diverse vereisten van onze klanten.”

Beide ondernemingen hebben verspreid over 23 landen 1 700 fulltimers in dienst. 

Over ForeignExchange Translations, Inc.

ForeignExchange Translations is opgericht in 1998 en is toonaangevend in de sector medische vertaling. Ze heeft overal ter wereld partnerschappen met uitsluitend medische, farmaceutische en biotechnische organisaties. Tezamen met haar internationale teams bestaande uit artsen, wetenschappers en taalkundigen helpt ForeignExchange de grootste ondernemingen op het gebied van geneesmiddelen en medische apparatuur ter wereld bij het sneller op de markt brengen van hun producten, het voldoen aan internationale voorschriften, het vermijden van risico's en bij het redden van levens. Onder haar klantenkring telt ze wereldwijde medische bedrijven zoals Johnson & Johnson, Abbott, Novartis en St. Jude Medical. Ga voor meer informatie naar http://www.fxtrans.com