Amplexor overgenomen door euroscript International SA

15 januari 2014

Entreprise content management specialist Amplexor wordt overgenomen door het Luxemburgse euroscript International SA. De meerderheid van de  aandelen wordt  overgenomen van venture capital fondsen, beheerd door Capricorn Venture Partners en van particuliere investeerders, terwijl het management de eigen aandelen binnen het bedrijf behoudt. Amplexor heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer € 11 miljoen en stelt een 90-tal ECM consultants en experten tewerk in België en Roemenië. Met de overname versterkt euroscript haar positie als marktleider in content lifecycle management oplossingen. Amplexor en de Belgische afdeling van euroscript, gevestigd in Zaventem, zullen samensmelten. Het overnamebedrag wordt niet medegedeeld.

euroscript ontwikkelde een gamma oplossingen voor contentgerichte klantenprocessen. Sinds 2005 biedt euroscript niet alleen sectorspecifieke diensten gericht op bedrijfsprocessen, zoals vertaaldiensten, contentcreatie en publicatie, maar implementeert en onderhoudt het ook in toenemende mate de toepassingen die deze processen ondersteunen.

Mark Evenepoel, CEO van de euroscript group benadrukt Amplexors jarenlange ervaring in het leveren van Enterprise Content Management solutions en haar specifieke expertise in onder meer Digital Experience Management en Collaboration: “Omdat consulting en implementaties op het vlak van Web Content Management technologie steeds belangrijker worden in ons aanbod, wilden we onze basiscompetenties versterken. Amplexors onberispelijke reputatie en staat van dienst maakten van hen de perfecte match.

Eric Pieters, CEO van Amplexor voegt toe: “We zijn  met succes gegroeid op de Belgische markt en ondersteunen ook meer en meer internationale klanten. Om onze internationale groei voort te zetten, zochten we een partner met wereldwijde reputatie. Als pure content management speler, wilden we Amplexor integreren in een groep met dezelfde toewijding en marktkennis.”

Met de overname van Amplexor stelt euroscript een totaal van 1.600 werknemers tewerk, verspreid over 3 continenten. Meer dan 250 van hen zijn gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de implementatie en het onderhoud van ECM-oplossingen. Het team bestaat uit taaltechnologie en ECM-productexperten van software leveranciers zoals onder meer Across, Adobe, Alfresco, Drupal, EMC2, Liferay, Microsoft, Oracle, PTC, SDL en XTM. Dit helpt de groep met succes uitdagingen aan te gaan op vlak van Global Content Management, Marketing & Digital Experience Management, Product Information en After Sales Management, Plant Engineering Information Management, Official Publications en Digital Workspaces. 

Over Amplexor

Amplexor staat voor ‘pure content management’. De expertise van Amplexor gaat van het ontwikkelen van intranetarchitecturen tot het implementeren van informatiegedreven websites. De consultants van Amplexor bieden advies en implementatiediensten inzake informatiearchitectuur, search oplossingen, document beheersoplossingen en web content management platformen. Met haar groeiende klantenbestand is Amplexor stevig verankerd in de markt van het Enterprise Content Management. De voorbije jaren werkte Amplexor voor klanten zoals Agfa, Argenta, Christelijke Mutualiteiten, Daikin Europe, Belfius, Digipolis, Europese Commissie, Euroclear, Fedict, Indaver, KBC, NMBS, Provincie Antwerpen, Provincie Limburg, Provincie Vlaams-Brabant, Puratos, Etex en Rabobank.

Amplexor, opgericht in 2001, heeft kantoren in Leuven, Gent en sinds begin 2013 één in de Roemeense universiteitsstad en technopool Cluj.