AMPLEXOR als 9e gerangschikt in de lijst van grootste Language Services Providers ter wereld

27 juli 2016

Het onafhankelijke marktonderzoeksbureau Common Sense Advisory (CSA Research) heeft AMPLEXOR officieel als 9e gerangschikt in de lijst van grootste Language Service Providers (LSP's) ter wereld.

In een rapport getiteld "The Language Services Market: 2016" werd AMPLEXOR aangewezen als een van de meest winstgevende Language Service Providers in de mondiale markt van 40,27 miljard USD voor geoutsourcete taaldiensten en technologie. AMPLEXOR werd als 9e gerangschikt in de lijst van grootste Language Service Providers ter wereld en als 3e in West-Europa.

CSA Research, dat al 11 jaar schattingen van de marktomvang en mondiale ranglijsten publiceert, stelde vast dat de vraag naar taaldiensten blijft groeien, met een jaarlijkse groei van 5,52%. Als deel van het onderzoek nam het bureau enquêtes af bij Language Service Providers om gegevens over de werkelijke gerapporteerde inkomsten voor 2014 en 2015 en de verwachte inkomsten voor 2016 te verkrijgen.

Aangezien zowel grote als kleine organisaties met meer talen te maken krijgen, verwacht het bureau dat de taaldienstensector zal blijven groeien en dat de totale marktwaarde tegen 2020 45 miljard USD zal bedragen. De voortdurende groei in de mondiale mobiele en elektronische handel, het internet der dingen, en wetgeving die de toegang tot taaldiensten voor migranten en vluchtelingen, in de rechtbanken en inzake publieke veiligheid vereist, zijn allen factoren die bijdragen aan deze vraag.

"De vraag blijft constant omdat de markt voor geoutsourcete taaldiensten en de ondersteunende technologie ervan van enorm belang is voor ondernemingen, overheidsinstellingen, non-profitorganisaties en individuen die informatie produceren of consumeren," verklaart Don DePalma, oprichter en CSO van CSA Research.

CSA badge global 25

Taaldiensten

Tegenwoordig is de productie van vertaalde en gelokaliseerde content een kernactiviteit voor ondernemingen die producten en diensten wereldwijd op de markt brengen.