Az ENSZ hivatalosan a Fordítás Világnapjává nevezte ki szeptember 30-át

2 június 2017

A Egyesült Nemzetek Közgyűlése megerősítette a szeptember 30-át a Fordítás Nemzetközi Napjának kinevező határozattervezet elfogadását. A május 24-én elfogadott tervezet elismeri a professzionális fordításnak az ENSZ munkájában, továbbá a nyelvi sokszínűség és a társadalmi harmónia elősegítésében betöltött kulcsfontosságú szerepét.

A Fordítás Nemzetközi Napjának kinevezésére irányuló kezdeményezés fő támogatója 27 más országgal közösen Fehéroroszország Külügyminisztériuma volt. Andrei Dapkiunas, Fehéroroszország ENSZ-hez delegált állandó képviselője a megnyitó prezentációjában azt nyilatkozta, hogy a határozat „sokkal messzebbre mutat, mint csupán a jól ismert szakma iránti tisztelet kimutatása”. Hangsúlyozta, hogy „Ez a határozat a nyelvnek az emberi társadalmunkban betöltött, alulbecsült szerepéről szól. Úgy érezzük, hogy a kérdés további megvitatást igényel, a konfliktusövezetekben és a magas kockázatot jelentő helyzetekben dolgozó fordítók számára pedig jogi védelmet kell biztosítani.”

Az AMPLEXOR a világ 9. legnagyobb nyelvi szolgáltatója , és vezető globális szolgáltató a megfelelőség, a digitális élmény és a tartalomszolgáltatási megoldások területén. A Fordítás Nemzetközi Napjának kinevezésére irányuló kezdeményezést azon meggyőződésünk megerősítésének tekintjük, miszerint a világ minden pontja egyre nagyobb mértékben kapcsolódik egymáshoz, és a globális célközönségeknek szánt információkat személyre kell szabni, és az adott célközönség által preferált nyelven kell rendelkezésre bocsátani.

Meggyőződésünk, hogy egy fordítási és lokalizációs stratégiakidolgozása nemcsak a multinacionális vállalatok, hanem bármely olyan vállalkozás szempontjából fontos, amelyek a termékeiket és szolgáltatásaikat különböző kulturális és nyelvi háttérrel rendelkező célcsoportoknak kívánják eladni. Az innovatív technológia és a több, mint 30 éves tapasztalatunk segítségével világszerte segítséget nyújtunk ügyfeleink számára a globalizációs kihívásaik megértéséhez, a lokalizációs stratégiájuk kidolgozására irányuló egyértelmű ütemterv meghatározásához, valamint a globális piaci célkitűzéseik elérését biztosító megfelelő technológia megvalósításához.

Segítséget nyújtunk cégének a globalizációs kihívások kezeléséhez

Lépjen kapcsolatba szakértőinkkel még ma!