A Sajan és az AMPLEXOR International összeolvadási megállapodást kötött

26 április 2017

A Sajan Inc. (Nasdaq: SAJA) és az AMPLEXOR International SA ma bejelentette, hogy végleges összeolvadási megállapodást kötött, amelynek értelmében az AMPLEXOR International egyik teljes tulajdonú leányvállalata megvásárolja a Sajan-t. Az összeolvadási megállapodásban foglalt feltételek értelmében a Sajan részvényesei a Sajan törzstőkét megtestesítő részvényeiért részvényenként 5,83 USD-t kapnak készpénzben, amely a Sajan 2017. április 27-ei záró árfolyamához képest 46%-kkal magasabb.

„Örömmel jelentjük be ezt a megállapodást” mondta Shannon Zimmerman, a Sajan elnöke és ügyvezető igazgatója. „A felvásárlás stratégiai szempontból megfontolt, és egy olyan, egyedülállóan erős globális tartalomszolgáltató létrejöttét eredményezi, amely a hagyományos nyelvi fordításon messze túlmutató, széles körű kapacitással rendelkezik.” Zimmerman szerint: „Az egyesülés eredményeképpen azonnal egy olyan, erős globális szolgáltató jön létre, amely számos országban különféle technológiákkal, globális tartalom-megoldásokkal és ügyféltámogatással, valamint a két szervezet között megosztott, jól összehangolt innovációs kultúrával rendelkezik. Az igazgatótestületünk meggyőződése, hogy ez az ügylet a részvényeseink érdekeit szolgálja, és megerősíti a Sajan vezető nyelvi fordítási szolgáltatóként betöltött szerepét. Az AMPLEXOR a globális szervezetének kiegészítése céljából egy erős partnert keresett az Egyesült Államokban, és ezt a Sajan-ban találta meg.”

„Szerettük volna megerősíteni a jelenlétünket az Egyesült Államokban, és ki akartuk bővíteni a nyelvi szolgáltatási körünket és kompetenciáinkat, és ehhez a Sajan tökéletes választásnak bizonyult. A Sajan technológiai képességei, teljesítési kapacitása és földrajzi elterjedtsége teljes mértékben kiegészíti az AMPLEXOR-ét” nyilatkozta Mark Evenepoel, az AMPLEXOR ügyvezető igazgatója.

A Sajan független igazgatótanácsa és igazgatótestülete egyhangúlag jóváhagyta az összeolvadási megállapodást, és egyetértettek abban, hogy javasolni fogják a részvényeseknek a megállapodás elfogadását és az összeolvadás jóváhagyását.

Töltse le a teljes sajtóközleményt