Az euroscript megvásárolt egy tartalomkezelő megoldást nyújtó szolgáltatót, Amplexor-t

15 január 2014

Az euroscript International SA megvásárolta a heverlee-i (Leuven, Belgium) székhelyű Amplexor NV tartalomkezelő megoldást nyújtó szolgáltatót. A részvények többségét a Capricorn Venture Partners és magánbefektetők által kezelt kockázati tőkealapból vásárolták meg, míg a menedzsment megtartja a cégen belüli anyagi érdekeltségeit. Az Amplexor éves forgalma körülbelül 11 millió EUR és mintegy 90 ECM-tanácsadót és szakértőt foglalkoztat Belgiumban és Romániában.

Az euroscript a tartalomközpontú ügyfélfolyamatokra összpontosítva sikeresen kifejlesztett számos megoldást. 2005 óta az euroscript nem csak iparspecifikus üzletifolyamat-szolgáltatásokat (pl. nyelvi, tartalomengedélyezési és -közzétételi szolgáltatásokat) nyújt, hanem egyre gyakrabban vezeti be és kezeli az ilyen folyamatokat támogató alkalmazásokat is.

Mark Evenepoel, az euroscript csoport vezérigazgatója így fogalmaz: „Az Amplexor mindig is elkötelezett volt a vállalati tartalomkezelési megoldások biztosítása iránt, és többek között a digitális élménykezelésre és együttműködésre összpontosít. Amikor kínálatunkban megnövekedett a webes tartalomkezelési technológia alkalmazásának és a vele kapcsolatos tanácsadásnak a jelentősége, erősíteni szerettük volna szakértői bázisunkat. Az Amplexor feddhetetlen hírneve és jelentős múltja miatt tökéletes párja az euroscriptnek.” Eric Pieters, az Amplexor vezérigazgatója az alábbiakkal egészíti ki: „Sikeresen tudtunk növekedni a belga piacon és egyre nagyobb mértékben támogatjuk globális ügyfeleinket. Úgy éreztük, egy globális háttérrel rendelkező partnerre vagy szükségünk ahhoz, hogy nemzetközi szinten továbbfejlődhessünk. Mivel mi »tiszta tartalomkezeléssel« foglalkozunk, szerettük volna elérni, hogy az Amplexor egy olyan csoport részévé váljon, amely hasonlóan elkötelezett és hasonlóak az üzleti nézetei.”

Az Amplexor felvásárlásával az euroscript immár 3 kontinens területén összesen 1600 embert foglalkoztat, akik közül több mint 250-en az ECM-megoldások tervezésével, fejlesztésével, alkalmazásával és karbantartásával foglalkoznak. A csapat olyan technológiai szolgáltatók nyelvi technológiai és ECM-termékszakértőiből áll, mint például az Across, az Adobe, az Alfresco, a Drupal, az EMC2, a Liferay, a Microsoft, az Oracle, a PTC, az SDL és az XTM. Ez elősegíti, hogy a csoport sikeresen megfeleljen a globális tartalomkezelés, a marketingmenedzsment és a digitális élménykezelés, a termékinformáció- és az értékesítési utáni menedzsment, a létesítménytervezési információkezelés, a hivatalos kiadványok és a digitális munkahely kihívásainak. 

Az Amplexor

Az Amplexor célja a „tiszta tartalomkezelés”. A vállalat szakértelme az intranetes architektúrák fejlesztésétől egészen az információalapú weboldalak megvalósításáig terjed. Az Amplexor konzultánsai tanácsadási és gyakorlati megvalósítási szolgáltatásokat nyújtanak többek között az információarchitektúrák, a keresési, a dokumentumkezelési megoldások és a webtartalom-kezelő platformok terén. Az Amplexor bővülő ügyfélköre lehetővé tette a vállalat számára, hogy a vállalati tartalomkezelési piacon is megvesse a lábát. Az Amplexor az elmúlt években olyan ügyfeleknek dolgozott, mint az Agfa, az Argenta, a Christian Mutuality, a Daikin Europe, a Belfius, a Digipolis, az Európai Bizottság, az Euroclear, a Fedict, az Indaver, a KBC, az NMBS, Antwerpen, Limburg és Flamand-Brabant önkormányzatok, a Puratos, az Etex és a Rabobank.

A 2001-ben alapított Amplexor Leuvenben és Gentben van jelen. 2013. januárja óta a vállalat a romániai Kolozsvár technopoliszban és egyetemi városban is működtet irodát.