Az AMPLEXOR a világ 9. legnagyobb nyelvi szolgáltatója

27 július 2016

A Common Sense Advisory független piackutató cég (CSA Research) bejelentette, hogy az AMPLEXOR-t hivatalosan a világ 9. legnagyobb nyelvi szolgáltatójaként („LSP”, language service provider) rangsorolta.

A The Language Services Market: 2016 (A nyelvi szolgáltatások piaca: 2016) című jelentésben szereplő rangsor szerint az AMPLEXOR vezető nyelvi szolgáltató a kiszervezett nyelvi szolgáltatások és technológiák 40,27 milliárd USD értékű globális piacán. Az AMPLEXOR a világ 9., és Nyugat-Európa 3. legnagyobb nyelvi szolgáltatója lett.

A CSA Research szerint, amely 11 éve foglalkozik az egyes piacok nagyságrendjére vonatkozó becslések és globális rangsorok közzétételével, a nyelvi szolgáltatások iránti kereslet folyttaódik, és évente 5,52%-kkal nő. A tanulmány részeként a cég összegyűjtötte a nyelvi szolgáltatók 2014. és 2015. évi valós bevételére, valamint a 2016. évi becsült bevételére vonatkozó adatokat.

Mivel a nagy- és kisméretű szervezetek egyaránt több nyelvvel foglalkoznak, a cég előrejelzése szerint a nyelvi szolgáltatási iparág növekedése folytatódni fog, és a piac értéke 2020-ig eléri a 45 milliárd USD-t. A keresletet meghatározó tényezők többek között a globális mobil- és e-kereskedelem folyamatos növekedése; a „dolgok internete” (internet of things, IOT); valamint a nyelvi szolgáltatásokhoz a bevándorlók, a menekültek, a bíróságok és a közbiztonsági hatóságok általi hozzáférést szabályozó jogszabályok.

„A kereslet növekedése folytatódik, mivel a kiszervezett nyelvi szolgáltatások és az ezeket támogató technológiák piaca rendkívüli jelentőséggel bír az információkat előállító, illetve felhasználó vállalatok, kormányzati szervek, nonprofit szervezetek és magánszemélyek számára,” tette hozzá Don DePalma, a CSA Research alapítója és stratégiai vezetője.

CSA badge global 25

Nyelvi szolgáltatások

A mai világban a lefordított és lokalizált tartalmak előállítása kulcsfontosságú a termékeiket és szolgáltatásaikat világszerte forgalmazó és értékesítő szervezetek számára.