Automatizáció a szerkesztőségi feldolgozások és kiadások nagyobb hatékonysága érdekében

21 október 2014

A Francia Jogi és Közigazgatási Tájékoztatási Igazgatóság (Direction de l´Information Légale et administrative, DILA) napi rendszerességgel állítja elő és adja ki a francia Hivatalos Közlönyt (Journal Official de la Republique Francaise, Edition des Lois et Décrets, JOLD). A DILA a korábbi Francia Nemzeti Dokumentációs Hivatal és a Hivatalos Közlönyök Hivatala egyesülésével jött létre. A DILA azonnali hozzáférést biztosít a jogszabályokhoz és a pályázati eljárásokkal, az egyesületekkel és online bejegyzési eljárásaikkal stb. kapcsolatos információkhoz.

Mivel a kormányzati ügynökségek, állami szervezetek és vállalatok alapvető platformjává vált, körülbelül 40 000 különböző intézmény és szervezet használja információik közzétételére. A DILA kevesebb mint három évvel ezelőtt az euroscriptet választotta, hogy tovább optimalizálja a szerkesztőségi beadványok feldolgozását és a kapcsolódó közzétételi folyamatot. A kihívás abban állt, hogy egy olyan modern rendszert biztosítsunk, amely felváltja az előtte használatban lévő több különböző rendszert, támogatja a Hivatalos Közlöny és más kiadványok napi szintű előállítását, ugyanakkor teljes mértékben konfigurálható. Az integrált rendszer felismeri a dokumentáció típusát, és képes arra, hogy a DILA igényeihez szabott, dedikált rendszereken alapulva XML formátumú dokumentumokká konvertálja a különböző benyújtott dokumentumokat. Ez a funkció csökkenti a feldolgozási időt, és magas színvonalú szerkesztőségi feldolgozást biztosít. Ezenkívül a rendszernek köszönhetően a feladatok kiosztása és nyomon követése is egyszerűbbé vált, ami tovább növeli a hatékonyságot.

A projekt sikerét a DILA és az euroscript szakembereiből álló projektcsapat és a két felsővezetői csapat által végzett kiváló koordináció biztosította. Philippe Cosnard, a DILA közügyekért és termékekért felelős aligazgatóságának igazgatóhelyettese és a STILA projektirányító bizottság elnöke, az alábbi nyilatkozattal zárta az euroscript részvételével megtartott, utolsó operatív találkozót: „az euroscript joggal büszkélkedhet azzal, hogy ezt az összetett, és a DILA részéről az eredmények tekintetében rendkívül magas szintű elvárásokat támasztó projektet határidőre tudta megvalósítani.